Πριν από 50 χρόνια στο όμορφο προάστιο της Γλυφάδας άνοιξε για πρώτη φόρα το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΒΑΚΚΑΣ» φέρνοντας καινούριο αέρα στο εκπαιδευτικό τοπίο εκμάθησης των Ξένων Γλωσσών. Οι ιδρυτές του κέντρου Νικόλαος & Άννα Βάκκα έχοντας θητεύσει σε αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Μ. Βρετανίας (International House) εδώ και 46 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαθητιώσα νεολαία της Γλυφάδας και συνεχίζουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, αγάπη και αφοσίωση να προσφέρουν τη μάθηση στα παιδιά των μαθητών τους

Στις δεκαετίες του '80 και '90 η ερώτηση : 

-«Πού πας Αγγλικά» 

είχε μία απάντηση:

-«Στο ΒΑΚΚΑ»

Σημείο αναφοράς στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη Γλυφάδα με αμέτρητες επιτυχίες και βοηθώντας ουσιαστικά  τους μαθητές να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα στις Ξένες Γλώσσες ώστε να συνεχίσουν στην ακαδημαϊκή τους ζωή ή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Οι Νίκος & Άννα Βάκκα, υπήρξαν καθηγητές Αγγλικής επί σειρά ετών και θερινών μαθημάτων στο « INTERNATIONAL HOUSE LONDON» στη Μεγάλη Βρετανία και ίδρυσαν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΒΑΚΚΑΣ», ένα από τα πρώτα Φροντιστήρια στη Γλυφάδα. Ήταν οι πρώτοι που εισήγαγαν την DIRECT METHOD, μια πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν έως σήμερα με εκπληκτικά αποτελέσματα. H DIRECT METHOD στηρίζεται αποκλειστικά στην εκμάθηση της Ξένης Γλώσσας χωρίς τη χρήση της μητρικής γλώσσας.
Περισσότερα για τη μέθοδο αυτή, μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο link: https://vakkas.gr/about/direct-method